30 Aralık 2014 Salı

ORGANON MATERIA MEDICA ÜZERİNE

J.T.Kent 'in Materia medica 'sı 1897


ORGANON   / MATERIA MEDICA  

ORGANON AFORİZMA 143 

Eğer sağlıklı bireyler üzerinde çok sayıda basit ilaçları deneyip suni hastalık üreticileri olarak yarattıkları tüm hastalık unsurlarını ve semptomlarını dikkat ve doğrulukla kaydettiysek , o zaman elimizde gerçek bir  materia medica   / hakiki , saf ve güvenilir ilaç maddelerinden oluşan aksiyon araçları elde ederiz.

 Bu doğa kitabında dikkatli gözlemciler tarafından kaydedilen her güçlü ilacın homeopatik prensiplere uygun olarak, sağlıklı insanlarda hangi hastalıklara karşı kullanılabilecekleri yazılıdır. 
Bu ilaçlar suni hastalık durumu meydana getirme potansiyeli taşırlar ve benzer hastalığı iyileştirirler.
 Bunlar kalıcı ve gerçek tedavi sağlayan maddelerle ilgili değerli bilgileri taşıyan yayınlardır.

ORGANON AFORİZMA 145

Doğada var olan sonsuz sayıdaki marazi durum ve dünyadaki her hastalık için bu tür ispatlanmış homeopatik çareleri keşfedebilmek amacıyla insan sağlığında değişiklik yaratan saf etkilere sahip ilaçlarla ilgili oldukça geniş bir yelpazeye ve her hastalık için benzer semptomlar yaratan , homeopatik analog sağlayan ilaçlara ihtiyaç var .

 Bunlar kronik hastalıkları arttıran ve farklılaştıran ama kesinlikle tedavi edemeyen ,acut hastalıklarda da iyileştirmek yerine hayati tehlike yaratan eski allopatik tıp sanatının bilinmeyen karmaşık ilaçlarla yaptığından çok daha kesin biçimde hiç rahatsızlık yaratmadan nazik , güvenli ve kalıcı olarak tedavi ederler.



George Vithoulkas Materia Medica 

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder