18 Aralık 2014 Perşembe

HOMEOPATİYE GİRİŞ

                                                   
HOMEOPATİ

Öncelikle ; Sağlık nedir  ?

*Sağlık " sadece hastalığın yok edilmesi durumu değil , bütünüyle fiziksel ,zihinsel ve sosyal olarak iyi olma halidir.
*Sağlıklı insan kendisi ile çevresi ile ve Tanrısı  ile iyi ilişkide olmalıdır der .(Vangelis Zaffirio  )

HOMEOPATİ NİN TEMELİ

*Holistik bir tedavi yöntemidir. Holistik yani kişiye göre tedavi demektir
*Homeopati Doğal ,yan etkisiz ve bütüncül bir tedavi yöntemidir.

 Homeopati nin en önemli kavramı yaşam enerjisidir. İnsan doğuştan bir yaşam enerjisine sahiptir ve yaşam enerjisindeki bozulma hastalık sebebidir. 

*Homeopati ,yaşam gücünü dengeleyerek vücudun kendini doğal olarak iyileştirmesine yardım eden bir tedavi sistemidir.

 HOMEOPATİ BUNU NASIL YAPAR  ?

*Homeopati nin temel ilkesi "Benzer benzer ile tedavidir''. 
Buna göre sağlıklı insanda hastalık belirtileri oluşturabilen herhangi bir maddenin çok düşük dozları , hasta bir bireyde bu belirtileri ortadan kaldırıp iyileşmeyi gerçekleştirir.

*Homeopatik tedavinin temel kuralı hastaya verilen homeopatik ( doğadan elde edilen ) ilacın hastalık semptomlarını taşıması  ve çok düşük dozda ve tek ilaç kullanılmasıdır.

*Aynı hastalığa her birey değişik tepki verir. Homeopati de hastalık yoktur hasta vardır. Tedavi kişiye özgüdür .
*Homeopati deki temel amaç , hastaya zarar vermeden ılımlı ve güvenilir bir yolla hastalığı tümüyle ve kökten iyileştirmektir. 

HOMEOPATİ NASIL ETKİ EDER ?

Hastalık belirtilerini baskılamaya yönelik tedavi biçimleri yaygın olarak kullanılmaktadır. Yani Allopatik tıpta  günümüzdeki tedavi yönteminde . Bu tür tedaviler vücudun kendi kendini iyileştirebilme özelliğine hasar verir.  Sonuçta organizma dışarıdan yardım almadan hastalığın üstesinden gelememeye başlar.
Ama eğer hastalıkla benzer belirtiler oluşturan Homeopatik ilacını kullanır isek vücudun kendini iyileştirme gücünü (yaşam gücünü ) harekete geçirmiş oluruz.  Organizmanın bu muazzam gücü , hastalık belirtilerini kendi kendine ortadan kaldırarak iyileşmeyi doğal yolla sağlamış olur.
*Böylece hiç bir kimyasal ilaç kullanmamıza gerek kalmaz.
*Homeopatinin kurucusu Dr. Hahnemann a göre " hastalık , kişi deki semptomların (belirtilerin )bütünüdür. Bu semptomlar ise yaşam gücünün dengesindeki bozulmanın bir dışa vurumudur. Homeopatik tedavi ile de bu yaşam gücümüz dengelenir ve bu yolla hastalık semptomlarının ortadan kalktığını ve hastalıklarımızın bir bölümü değil bütününün sırayla iyileştiğini  görürüz.

*Yok edilmiş hastalık da sağlık demektir.

Homeopatik ilaçlar bitkiler , hayvanlar , mineraller ve hastalıklı dokular gibi doğal kaynaklardan elde edilir. Homeopatik ilaçlar belli oranda seyreltilerek etkili olabilecek en düşük dozda kişiye uygulanır. 
Günümüzde 3500 den fazla homeopatik ilaç bilinmekte ve kullanılmaktadır. Homeopatik ilaçların yan etkileri yoktur ve alışkanlık yapmazlar. 
Yetişkinlerde uygulandığı gibi çocuklarda ve hayvanlarda çok rahatlıkla kullanılabilir. Cerrahi müdahale dışında ki tüm rahatsızlıklarda homeopati kullanılabilir. Hatta ameliyat ve operasyonlar sonrasında homeopatik remedy alan hastalarda dokuların çok çabuk iyileştiği görülmektedir.

HOMEOPATİ TEDAVİSİ NASIL UYGULANIR ?
İlk Anemnez ilk görüşme sırasında homeopatınız doğru ilacı saptamak için hakkınızda herşeyi bilmek isteyecektir. Sizin ile ilgili her şey hastalığınızın semptomları ile ilgili her şey ailenizin geçirdiği tüm hastalıklar yani yatkınlıklarınız (miasmanız ) a kadar detaylı bir anemnez yaklaşık 3 saat hatta daha uzun sürebilmektedir.
 Homeopatınız ilacınızı belirler ise alacağınız remedyniz tek doz dur . Daha sonra tamamlayıcıları olabilir hasta ve semptomlarına bağlı.İlacı almadan 20 dk. önce dişlerinizi fırçalamıyorsunuz ,sigara dahil ağızdan hiç bir şey almıyorsunuz.

Homeopatik tedavi süresince mentol içeren sakız , kozmetik ürünleri, naneli yiyecekler ,bitki çayları  kahve ,okaliptüs yağı , kafur içeren kremler asla kullanmıyoruz. Çünkü  homeopatik ilaçlarımızın kesin olmamakla birlikte  antidontlanma ihtimali var .  Tüm keskin kokulu maddelerden uzak duruyoruz.

İlacı aldıktan sonra kendinizde bedensel veya zihinsel bir takım değişiklikler hissedebilirsiniz. Örneğin şikayetleriniz geçici ve kısa süreliğine artabilir. Kendinizde yorgunluk halsizlik ve uyku hali hissedebilirsiniz.  Mide bulantısı baş ağrısı da görülebilir. Ciltte sivilcelenme ,vucut akıntılarında artma Burun akıntısı ,nezle, kaşıntı veya her hangi bir akıntının ortaya çıkması . Bu da  ilacın "bahar temizliği "etkisinin başladığını gösterir. Bu belirtilerin hepsi geçicidir. Bu semptomları bu dönemde asla baskılayıp yok etmeye çalışmıyoruz.
                                                                     

 Bu tedavinin normal olarak başladığını gösterir. Bu dönem geçtikten sonra olumlu değişiklikler olmaya başlayacaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder