6 Şubat 2017 Pazartesi

MOLLUSKUM ; ÖZELLİKLE ÇOCUKLARI ZORLAYAN HASTALIĞIN HOMEOPATİK TEDAVİSİ

Tedavisi zor bir hastalığa sonuç alınmış  Homeopatik yaklaşım                                                              06.02.2017


Molluskum Kontagiosum nedir?
Molluskum kontagisum virüslerin neden olduğu, derinin üst tabakasının kanser dışı bir gelişimidir. Siğile benzer, fakat farklı bir virüs tarafından oluşur. Molluskum Kontagiosum ismi virüsün deri teması ile kolayca dağılabildiğini gösteren bir tanımlamadır. Molluskum Kontagiosum Pox virüs ailesine üye bir virüstür. Bu virüs derideki küçük bir sıyrıktan veya kıl diplerinden deriye girer ve molluskumları oluşturur. Hastalık herhangi bir iç organı etkilemez.
Molluskum nasıl görünür?
Moluskum genellikle deri renginde ve pembe renkli kubbe şeklinde gelişimler oluşturur. Yüzeyi hafif parlak olup merkezinde hafif bir çöküklük mevcuttur. Molluskum göğüs, karın, kol, kalça ve kasık bölgesinde gruplar halinde görülür. Bazen yüzde ve göz kapaklarında da görülebilir. Molluskumlar deri teması ile bulaştıklarından, genellikle derinin birbirine sürtündüğü koltuk altları ve kasıklarda görülür. Molluskumlar sıklıkla kırmızı olabilir. Bu durum molluskumlar kendiliğinden yok olmaya eğilim gösterdiklerinde olur. Bağışıklık sisteminde bozukluk bulunan hastalarda molluskumlar büyük boyutta olabilir ve yüzü tutabilir.
 


Molluskum nasıl oluşur?
Molluskum enfeksiyonu bulunduran kişinin derisi ile direk temas ile bulaşır. Hastalık sıkı teması olan kişiler arasında daha sık görülür. Hastalık çocuklarda sıktır. Cinsel bölgede görülürse hastalık cinsel temas ile bulaşır. Hastalığın ortak kullanılan objelerle bulaşma olasılığı vardır. Moluskum çocuklara havuz yolu ile de bulaşabilir.

BULAŞICIDIR Molluscum contagiosum bulaşıcıdır. Hastalığın bulaştıktan sonra kuluçka dönemi 2 hafta ile 6 ay arasındadır.

Kişi kendi kendine de enfeksiyonu bulaştırabilir; Molluscum contagiosum papüllerini kaşımak, virüsün papüllerin etrafına veya vücudun başka noktalarına bulaşmasına neden olur.

Enfeksiyon bir insandan diğerine çok kolaylıkla aktarılır. Bu nedenle aile içinde birden fazla çocuk varsa birinden diğerine bulaşmaması için önlem alınmalıdır.
Molluscum contagiosum, tedavi olmadan doğal olarak kendi kendine iyileşme eğilimindedir.
Ancak bu uzun bir süreç olabilir. Tüm lezyonların ortadan kalkması 6 aydan 5 yıla kadar sürebilir.

Molluskumlar derinin bir alanından diğer alana kolaylıkla bulaşabildiklerinden, bazıları gerilerken yeni molluskumlar gelişir. Bağışıklık sisteminde bozukluk olan hastalarda hastalık daha dirençli olabilir.
Tedaviden sonra hastalık tekrar eder mi? 
Hastalık tedavi edildikten sonra tekrar edebilir. Hastalık yalnızca bir kaç tane iken, erken tedavi edilirse bu olasılık daha düşüktür. Az sayıda Molluskum bulunması, hastalığın yayılması açısından en az riski taşır.

TETİKLEYİCİ FAKTÖRLER

Bu hastalığın çok bulaşıcı olduğu düşünüldüğünde çocuklar arasında direkt ciltten cilde temas bulaşmayı kolaylaştırır. Örneğin; oyunlar, kontamine nesneler, yüzme havuzu, spor salonu gibi yerlerde virüs bulaşmış alanlar hastalığın kolayca başka çocuklara aktarılmasına neden olur.
Yetişkinlerde seksüel ilişki bulaşma faktörüdür.
Diğer tetikleyici bir faktör, cilt bariyer yapısında meydana gelen değişimlerdir. Kuru cilt, egzama, atopik dermatit, kesikler ve aşınma ile bu hastalık daha hızlı gelişebilir.
Son olarak; bağışıklık sistemimizde meydana gelen zayıflıklar virüsün çoğalmasını kolaylaştırır. Yetişkinlerde özellikle HIV, kanser hastaları ve kortikosteroid veya bağışıklığı baskılayan ilaçlar kullananlarda bu durum gözlemlenir.



MOLLUSKUM'UN DENENMİŞ VE UYGULANMIŞ HOMEOPATİK TEDAVİSİNDE 
ÖZELLİKLE KULLANILAN REMEDYLER




1. THUJA OCCIDENTALİS : Thuja occ. yada Bati mazısı yada Kanada mazısı kozalaklar ailesinden reçineli ağaçdan elde edilen bir remedy'dir.
Hahnemann'ın  döneminde yapılmış bir ilaçtır . Thuja,organizmanın mevcut şartlarını o kadar değiştirir ki ,Thuja verilmeden önce çalışmamış olan homeopatik ilaçlar daha sonra tedavi edici olur.
Thuja 'nın tedavi gücü sikozla sınırlı değildir ve hastanın semptomları uygun ise sikoz bulunmamasına rağmen diğer ilaçlar gibi tedavi sağlayabilir.

Molluskum farkedilir farkedilmez  Hastanın Yaşam gücüne göre tek kuru doz  1M yada 10M  Thuja Occidentalis

2. NİTRİ ACİD   : Özellikle,mukozlar,vucudun doğal orifisleri,yani ağız ve anüs gibi mukozaların ciltte birleştiği yerlerde etki gösterir.Buralarda irrite edici tahriş edici ve kolay kanayan akıntılar eşliğinde ülserler ve iritasyon oluşturur. Ülserler karekteristik olarak düzensiz ortaya çıkar, yüzeyde yayılma eğilimi gösterir. Nitri acid'in ülserleri çok bol miktarda granülasyonlarla,aknelerle doludur ve en küçük temasla bile çok kolay kanar .Soğuk su uygulamaları kötü gelir.
Nitri acid bezler kemikler ve ciltte de etkili olur  ama vucut orifislerinde mukoza ile orifisin geçiş noktalarında her zaman özellikle etkisi vardır.

Nitri acidi molluskum farkedilip özellikle ilerlemiş ise Thuja dan 3 gün sonra  hastanın yaşam gücüne göre hergün 30C  yada 200C lezyonlar kurumaya başlayıncaya kadar devam edilmelidir. Daha sonra gelişme ve iyileşme durursa homeopat duruma göre karar verecektir.

Acut olarak ilk etapta bu remedy uygulamalarından sonra homeopatınız  YAPISAL REMEDİ  ile tadaviye devam edecektir.  





Özellikle cilt yüzeyinden  uygulanıp hastayı rahatlatacak destek ürünler : DENENMİŞ VE FAYDASI GÖRÜLMÜŞTÜR. 
  
LR ALOE VERA BOX kiti  ; İçerisinde %90 a yakın doğal aloe vera diğer bir ürününde de aloe vera ve propolis olan ürünler ...

Homeopatik remedylerle beraber 

1 .Emergency sprey , ilk olarak , yaraların üzerine sürülecek
2. Aloe Vera Concentrae jel   sprey den ort.5dk sonra sürülecek
3. Aloe Vera Propolisli Krem 2.jelden 5dk.sonra sürülecek.

Not :
Molluskum tedavisi için öncelikle Doktorunuza başvurunuz. Çözüm bulamadığınız durumda Homeopatınıza danışınız. İlaç ve doz ayarlarını  Homeopatınız hastanın yaşam gücüne ve durumuna  göre belirler. Homeopatınıza danışmadan kesinlikle Remedy almayınız.




Homeopat  Meryem Bilgin 

İletişim : 0533 368 06 94 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder